Σήκωσε άγκυρα το «Αρίων»

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 16:43
UPD:16:45

Απέπλευσε σήμερα από την Κύπρο το υπό ελληνική σημαία πλοίο «Αρίων» το οποίο μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό και γιατρούς, ευρωπαίους βουλευτές και ακτιβιστές στη Λωρίδα της Γάζας.

A- A A+

Απέπλευσε σήμερα από την Κύπρο το υπό ελληνική σημαία πλοίο "Αρίων" το οποίο μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό και γιατρούς, ευρωπαίους βουλευτές και ακτιβιστές στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα αποπειραθούμε να σπάσουμε την πολιορκία της Γάζας και ταυτοχρόνως να καταδικάσουμε αυτό που συμβαίνει εκεί», δήλωσε ο ισπανός βουλευτής Χοάν Νόσεπ Νούετ.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου το Ισραήλ σταματήσει τους σκοτωμούς και ανοίξει τη Γάζα για να μαζέψουν τα κομμάτια η διεθνής κοινότητα και τα μέλη των οργανώσεων αρωγής», δήλωσε η Χουάιντα Χάραφ, εκ των συντονιστών της αποστολής αυτής που πραγματοποιεί η οργάνωση "Free Gaza Movement".

«Επιμένουμε στο δικαίωμα να μπούμε, δεν θα επιτρέψουμε στη βία που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ισραήλ εναντίον μας να μας σταματήσει», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει 24 ώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή