Μίλιμπαντ: Αναγκαία η παρέμβαση Ομπάμα στο Μεσανατολικό

Εκκληση για κατάπαυση του πυρός
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 21:59
A- A A+

Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η ένταση της κρίσης είναι τέτοια που χρειάζεται η άμεση παρέμβαση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Η ειρήνη είναι προς όφελος τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων, ο πόλεμος σκοτώνει και στις δύο πλευρές» δήλωσε ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, μιλώντας στη Βουλή. «Η μοίρα τους είναι να ζήσουν ο ένας δίπλα στον άλλο» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας επισήμανε ότι καμία βιώσιμη λύση στην κρίση δεν είναι εφικτή χωρίς την παρέμβαση των ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό πρόσθεσε ότι είναι «απολύτως απαραίτητη η ταχεία παρέμβαση» του Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίον εκτίμησε ότι το Μεσανατολικό θα είναι μία από τις προτεραιότητές του.

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τη στάση που τήρησε η Αμερικανίδα ομόλογός του, Κοντολίζα Ράις, στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου το ψήφισμα για την κρίση στη Γάζα εγκρίθηκε από τα 14 μέλη του Σώματος, ενώ οι ΗΠΑ απείχαν. Εκτίμησε εξάλλου ότι είναι ανεπαρκής η διακοπή των επιχειρήσεων επί τρεις ώρες κάθε ημέρα, που ανακοίνωσε το Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι «τρομακτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή