Στην Πιονγιάνγκ ο ειδικός απεσταλμένος της Σεούλ

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 09:18
A- A A+

Ο απεσταλμένος της Σεούλ για το βορειοκορεατικό πυρηνικό φάκελο θα μεταβεί εντός της εβδομάδας στη Βόρεια Κορέα για συνομιλίες σε σχέση με την αγορά στοιχείων μη χρησιμοποιημένων από πυρηνικό αντιδραστήρα που έχει απενεργοποιηθεί από την Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στη Σεούλ, το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Χουάνγκ Γιουν-Κουκ θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη στο Πεκίνο πριν αναχωρήσει την Πέμπτη για την Πιονγκγιάνγκ.

Ο απεσταλμένος αναμένεται να έχει συνομιλίες για την αγορά μη χρησιμοποιημένων ράβδων πυρηνικού καυσίμου από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Γιονγκμπιόν, τις οποίες οι νοτιοκορεατικές αρχές άρχισαν να καταστρέφουν στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας με αντάλλαγμα τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

"Ο Χουάνγκ θα επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ και τη Γιονγκμπιόν με ομάδα νοτιοκορεατών εμπειρογνωμόνων για να εξετάσουν την κατάσταση των ράβδων. Θα έχει συναντήσεις με βορειοκορεάτες αξιωματούχους", δήλωσε η ίδια πηγή στο Yonhap.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή