«Δεν βρίσκεται στη Λευκορωσία ο Ράτκο Μλάντιτς»

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 09:33
A- A A+

Αναληθείς χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς, τις φήμες που θέλουν τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Ράτκο Μλάντιτς, να βρίσκεται στη Λευκορωσία, όπου φέρεται να λαμβάνει ιατρική θεραπεία.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου, ο κ. Ντάτσιτς δήλωσε ότι όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για το που βρίσκεται ο Μλάντιτς και ο έτερος καταζητούμενος από το ΔΠΔ, Γκόραν Χάτζιτς, δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών στην ίδια εφημερίδα, πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν τηλεφωνήσει στην υπηρεσία για να δώσουν πληροφορίες, ανώνυμα, για το που μπορεί να βρίσκονται οι δύο καταζητούμενοι, αλλά μέχρι στιγμής οι έρευνες των αρχών ήταν άκαρπες.

Τα ίδια στελέχη παραδέχονται, ωστόσο, πως υπάρχουν και κακόβουλα τηλεφωνήματα, που στόχο έχουν να στρέψουν σε λάθος κατεύθυνση τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή