Εβγαλαν δαγκάνες για τον Αστακό

Βολές της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 13:59
UPD:14:59

«Μπορεί οι πολίτες να μη το γνωρίζουν, αλλά η κυβέρνηση γνωρίζει. Ότι γίνεται εκεί γίνεται με την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης. Μεταφορά πολεμικού υλικού ακόμα και τράνζιτ δεν γίνεται χωρίς έγκριση της κυβέρνησης του κάθε κράτους», σημείωσε σχετικά με το λιμάνι του Αστακού η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

A- A A+

«Όταν υπάρχει δημοσίευμα που λέει ότι το λιμενικό μας παρείχε πάντα εξαιρετικές υπηρεσίες και υψηλή προστασία και οι αρμόδιοι πάντα έβγαζαν τις απαιτούμενες άδειες σε πολύ σύντομο διάστημα, αυτό δείχνει ότι υπήρχε μια στενή συνεργασία και υπήρχε γνώση και του ΥΠΕΞ και του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου ¶μυνας. Όχι μόνο γνώση, αλλά και έγκριση».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα στον ρ/σ Alpha 98,9 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η κυβέρνηση κάνει τον «ψόφιο κοριό» στο θέμα του Αστακού.

«Μπορεί οι πολίτες να μη το γνωρίζουν, αλλά η κυβέρνηση γνωρίζει. Ό,τι γίνεται εκεί γίνεται με την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης. Μεταφορά πολεμικού υλικού ακόμα και τράνζιτ δεν γίνεται χωρίς έγκριση της κυβέρνησης του κάθε κράτους».

»Λυπάμαι γιατί η κ. Μπακογιάννη είπε χθες ότι δεν έγινε και δεν θα γίνει μεταφορά. Η συγκεκριμένη μεταφορά μπορεί να μη γίνει λόγω του σάλου που προκλήθηκε, αλλά στο παρελθόν έχουν γίνει επανειλημμένες μεταφορές και ξεκίνησε αυτή η χρήση του λιμανιού του Αστακού τον Σεπτέμβρη του 2007».

Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Αλαβάνου στον Πρωθυπουργό

Εν τω μεταξύ, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το εάν «μπορεί να διαψεύσει κατηγορηματικά τις ανησυχητικές και ιδιαίτερα επίμονες πληροφορίες ότι ελληνικά λιμάνια χρησιμοποιούνται για την μεταφορά πολεμικού υλικού του Ισραήλ με προέλευση τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες», κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/13/1616094.htm .

KKE: Υπόλογη η κυβέρνηση

Η ανακοίνωση του αμερικανικού πενταγώνου ότι «ακυρώνει» και «αναβάλλει» τη μεταφορά πολεμοφοδίων στο Ισραήλ μέσω του λιμανιού του Αστακού http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/13/1616036.htm , «εκθέτει την κυβέρνηση και την καθιστά υπόλογη στον ελληνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ωστόσο επισημαίνει ότι η αναβολή «δεν σημαίνει και ματαίωση».

Αλ. Τσίπρας: Σε βαθύ ύπνο η κυβέρνηση

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει το βαθύ ύπνο και να πάρει πρωτοβουλίες», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Συντονιστικό των Παλαιστινιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την υπόθεση ανεφοδιασμού του Ισραήλ με πολεμοφόδια μέσω του λιμανιού του Αστακού και με την ανακοίνωση του αμερικανικού πενταγώνου ότι θα αναβληθεί τελικά η αποστολή στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «μόνο και να λέγονται αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«H ελληνική πλευρά δεν επέτρεψε καμία τέτοια μεταφορά»

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος επανέλαβε πως «η ελληνική πλευρά δεν επέτρεψε καμία τέτοια μεταφορά», ερωτηθείς για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί αναβολής μεταφοράς πολεμοφοδίων στο Ισραήλ από το λιμάνι του Αστακού για λόγους ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή