Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 05:14
UPD:05:32
A- A A+

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 Μποφόρ στα πελάγη προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Υφεση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα και από τα δυτικά εξασθένηση των φαινομένων. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην αρχή της περιόδου στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή