Κατάθεση Γ. Ζορμπά για το Βατοπέδι

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 15:47
UPD:16:08
A- A A+

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα Γιώργος Ζορμπάς, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Μετά από τη δίωρη κατάθεσή του στο εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Ζορμπάς, τόνισε σε δηλώσεις του ότι κλήθηκε απο τον Εισαγγελέα γιατί δημοσίως είχε εκφράσει την άποψή του ότι η δικογραφία έπρεπε να έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι με την αναφορά του ο κ. Καρατζαφέρης κατηγορούσε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, για εσχάτη προδοσία, καθώς υποστήριζε ότι έπρεπε να έχουν στείλει στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Μετά από τη δίωρη κατάθεσή του στο εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Ζορμπάς, που παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο επί δίωρο, τόνισε σε δηλώσεις του ότι κλήθηκε απο τον Εισαγγελέα γιατί δημοσίως είχε εκφράσει την άποψή του ότι η δικογραφία έπρεπε να έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ήρεμα νερά στη δικαιοσύνη, ο κ. Ζορμπάς απάντησε λέγοντας: «Μας ενδιαφέρει η ποιότητα του ύδατος και όχι η ηρεμία. Θα έπρεπε να λεχθούν πολλά για την ποιοτική κατάσταση και τη συμπεριφορά πολλών, αλλά δεν είναι το παρόντος».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πάσχει η ποιότητα της δικαιοσύνης,ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι οι δικαστές «οφείλουν να την προβάλουν με την προσωπική τους ελευθερία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή