Τηλεφωνική επικοινωνία Μεντβέντεφ-Τοπολάνεκ

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 08:06
A- A A+

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ είχε αργά απόψε με πρωτοβουλία του ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τον προσκάλεσε στη Διάσκεψη κορυφής των χωρών-καταναλωτών ή διαμετακομιστών του ρωσικού αερίου, τη σύγκλιση της οποίας πρότεινε η Ρωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ προσκάλεσε επίσης στη Μόσχα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», εκτός από τους επικεφαλής της Ε.Ε. και την προεδρεύουσα Τσεχία, «στη Διάσκεψη σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα μπορούσαν να λάβουν μέρος οι ευρωπαϊκές χώρες - καταναλωτές του ρωσικού αερίου, καθώς και οι χώρες - διαμετακομιστές, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας».

Νωρίτερα ο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ είχε προτείνει τη σύγκληση Διάσκεψης Κορυφής για την έξοδο από την κρίση του αερίου το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στη Μόσχα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιούσενκο αρνήθηκε να μεταβεί στη Μόσχα και αντιπρότεινε την Πράγα ως έδρα μιας έκτακτης Διάσκεψης κορυφής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή