Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002 07:01
A- A A+

Παροδικές νεφώσεις και πιθανόν χιονόνερο ή χιόνι μικρής διάρκειας, προβλέπει για σήμερα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και στις νοτιότερες περιοχές βροχές και στην αρχή της ημέρας καταιγίδες που στο Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και βαθμιαία στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις και μόνο στα νοτιοανατολικά στην αρχή της ημέρας νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοαναοτλικοί στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί στα ανατολικά θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στην Πάρνηθα και το βράδυ πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολλύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή