ΗΠΑ: Αναγκαστική προσυδάτωση αεροσκάφους

Σώοι και οι 153 επιβάτες
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 23:25
UPD:16/01/2009 09:38

A- A A+

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τη ρυμούλκυση του αεροσκάφους που κατέπεσε νωρίτερα σήμερα στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης.

Στο αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση 1549 από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης για το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 153 άτομα.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται ορισμένοι από τους επιβάτες όρθιοι, πάνω στα φτερά του αεροπλάνου, και πολλά πλοία και ελικόπτερα που έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στην προσπάθεια της διάσωσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Ένας από τους επιβάτες που μιλήσε τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανέφερε ότι πιστεύει πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι σώοι.

Τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου δεν έχουν διευκρινιστεί. Ωστόσο, η FAA, η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, εξετάζει την πιθανότητα κάποιο σμήνος πουλιών να χτύπησε στους κινητήρες του αεροσκάφους.

Το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

"Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι πρόκειται για ατύχημα που σχετίζεται με την ασφάλεια", είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Λόρα Κίχνερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή