Σερβία: Στροφή της Srbijagas στον δανεισμό

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 10:51
A- A A+

Στον δανεισμό θα στραφεί η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Σερβίας, Srbijagas για να αντεπεξέλθει στο αυξημένο κόστος των προμηθειών φυσικού αερίου που λαμβάνει η χώρα μέσω εναλλακτικών «πηγών» από τη Δυτική Ευρώπη.

Η εταιρεία πρέπει να δανειστεί 270 εκ. δολάρια για την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εισαγωγή φυσικού αερίου από άλλους παρόχους.

Η διένεξη Μόσχας - Κιέβου «εισήλθε» στη δεύτερη εβδομάδα, είπε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς και επανέλαβε ότι οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας εξετάζουν τις πιθανότητες - έπειτα από την εντολή που έλαβαν από τη διοίκησή της - να υποβάλλουν μήνυση κατά της Ουκρανίας και συγκεκριμένα της ενεργειακής εταιρείας Naftogaz για την διακοπή της παροχής του ρωσικού, φυσικού αερίου.

Όπως διευκρίνισε, το περιεχόμενο της μήνυσης κατά της ουκρανικής εταιρείας έχει ήδη επεξεργαστεί, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει «νομικό έδαφος» για την υποβολή μήνυσης κατά της Ρωσίας».

Ο κ. Μπαγιάτοβιτς, τόνισε, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92, πως η εταιρία αναζητά τρόπους για τη λήψη επιπλέον ποσοτήτων. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η Srbijagas, πέραν από τη συμφωνία με την Ουγγαρία και τη Γερμανία που επετεύχθη πρόσφατα για την προμήθεια φυσικού αερίου, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη λήψη αερίου από την Αυστρία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή