Γ.Γ. ΟΗΕ: Πολύ κοντά σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 12:24
UPD:13:55
REUTERS/GIL COHEN MAGEN

A- A A+

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Δυτική Οχθη.

«Ελπίζω πραγματικά ότι τις προσεχείς ημέρες θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε συμφωνία», τόνισε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Σάλαμ Φαγιάντ.

«Ηλθε πλέον η ώρα -πρόσθεσε- να σκεφτούμε για την εφαρμογή μονομερούς κατάπαυσης του πυρός από την ισραηλινή κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο Σάλαμ Φαγιάντ απηύθυνε έκκληση για άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων με την εφαρμογή της απόφασης 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας (έχει παραμείνει νεκρό γράμμα από την ψήφισή της στις 8 Ιανουαρίου).

«Πρέπει να θέσουμε τέλος στην άνευ προηγουμένου καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας. Κάθε ώρα που περνά σημαίνει περισσότερα θύματα», τόνισε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός και ζήτησε την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στα παλαιστινιακά εδάφη «για την προστασία του λαού μας και την αποφυγή της επανάληψης αυτού που συνέβη».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Μαχμούντ Αμπάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή