Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 12:25
UPD:12:35
A- A A+

Σημαντικό πλήγμα κατά των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα κατάφερε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, και ειδικότερα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής.

Συγκεκριμένα μετά από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ στην Αθήνα (D.E.A.) το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Υπ.Ε.Ε. Π.Δ. Αττικής, αξιοποίησε σχετικές πληροφορίες, και πριν από ένα μήνα εντόπισε ένα εμπορευματοκιβώτιο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του δια θαλάσσης, προερχόμενο από την Κολομβία, με προορισμό το λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Το εμπορευματοκιβώτιο έφτασε στο λιμάνι Θεσσαλονίκης στις 9 Ιανουαρίου 2009 με πλοίο μεταφοράς κοντέϊνερ.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Υπ.Ε.Ε. Π.Δ. Αττικής και Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας στις 14 Ιανουαρίου, προχώρησε στην έρευνα του εμπορευματοκιβωτίου στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 70 κιλών.

Η κοκαΐνη ήταν επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες του εμπορευματοκιβωτίου το οποίο ως νόμιμο φορτίο μετέφερε καφέ, ξυλεία, χυμούς φρούτων και φρούτα.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί από το λιμάνι Καρθαγένα της Κολομβίας.

Αναζητείται ο παραλήπτης του φορτίου ο οποίος είναι Βούλγαρος υπήκοος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή