Ντ. Μπακογιάννη: Προκλητικός ο Γκρούεφσκι - Σε ομηρία ο λαός του

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 14:09
UPD:14:18
A- A A+

Πλήρη ενημέρωση «για την προκλητικότητα η οποία παρουσιάζεται από τον κ. Γκρούεφσκι για να κερδίσει μικροκομματικά οφέλη, υποθηκεύοντας το λαό της ΠΓΔΜ και βάζοντάς τον ουσιαστικά σε ομηρία», παρείχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στον Αυστριακό ομόλογό της Μίχαελ Σπίντελεγκερ κατά τη συνάντησή τους στη Βιέννη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την προεδρία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ, τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας στον ανθρωπιστικό τομέα για να μπορέσουν, όπως σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, να πάρουν από κοινού ορισμένες πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής φύσης στη Γάζα.

Σχετικά με την ελληνική προεδρία στον ΟΑΣΕ, η υπουργός Εξωτερικών τόνισε μετά τη συνάντηση ότι «στο νέο κόσμο που ζούμε, με τις ταχύτατες αλλαγές που βιώνουμε, είναι απολύτως αναγκαίο να ενδυναμωθεί ο ρόλος του Οργανισμού αυτού και να ρίξουμε όλο το βάρος μας στις κοινές μας αξίες και στην πρώτη αρχή της διπλωματίας που είναι ο διάλογος, πρέπει να έλθουμε πολύ πιο κοντά ο ένας στον άλλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή