Αρχισαν οι έρευνες για την πτώση του Airbus

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 18:52
UPD:18:55

A- A A+

Εξονυχιστικό έλεγχο άρχισαν σήμερα οι ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) προκειμένου να διευκρινίσουν τους λόγους για τους οποίους το Airbus A320 της εταιρείας US Airways κατέπεσε την Πέμπτη στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης.

Η NTSB έχει στείλει στο σημείο της πτώσης μία ομάδα της, αποτελούμενη από 20 άτομα, που θα εξετάσουν το αεροπλάνο, που εξακολουθεί να επιπλέει στα νερά του ποταμού, δεμένο σε μια αποβάθρα.

Μέχρι στιγμής εικάζεται ότι το αεροπλάνο συγκρούστηκε με ένα σμήνος πουλιών τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές έως και καταστροφικές βλάβες στα πτερύγια των κινητήρων.

Στην έρευνα θα βοηθήσουν επίσης ειδικοί της κατασκευάστριας εταιρείας Airbus και της γαλλικής υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών, καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία σχετικά με τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών.

Οι κινητήρες του αεροσκάφους θα εξεταστούν μόλις γίνει η ανάσυρσή του από τα νερά του ποταμού.

Οι ερευνητές θα μιλήσουν επίσης με το πλήρωμα και ιδίως με τον κυβερνήτη Τσέσλι Σουλενμπέργκερ, η απίστευτη ψυχραιμία και η εμπειρία του οποίου φαίνεται ότι έσωσαν τη ζωή των 150 επιβατών και των υπολοίπων τεσσάρων μελών του πληρώματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή