Σε σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο Θ. Πάγκαλος

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009 12:47
A- A A+

Σε συζήτηση για μία σύμπραξη σε βάθος διετίας ή και τετραετίας για όσα ενώνουν τα δύο κόμματα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Γιατί πρέπει να συζητήσουμε τα θέματα που διαφωνούμε;», διερωτάται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός και δευκρινίζει για τα σημεία όπου αποκλίνουν τα δύο κόμματα: «Δεν λέω να εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του, αλλά να αντιληφθεί ότι (ορισμένες) θέσεις του δεν μπορούν να είναι συστατικό στοιχείο μια πρόσκαιρης, από τη φύση της, συμφωνίας για την από κοινού διακυβέρνηση της χώρας».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Πάγκαλος εκτιμά πως ο «ΣΥΡΙΖΑ είχε την αφελή αυταπάτη ότι θα επαναλαμβανόταν η κατάσταση που είχε προκύψει με τις καταλήψεις εναντίον του εκπαιδευτικού νόμου». «H επανάληψη όμως δεν είναι ποτέ εξίσου επιτυχημένη με την πρωτότυπη παράσταση. Κάπως έτσι οι κ. Αλαβάνος και Τσίπρας μπέρδεψαν τα πόδια τους και βρέθηκαν εκτός φάσματος. Προφανώς το αντελήφθησαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος ο Θεόδωρος Πάγκαλος τονίζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί ως επόμενη κυβέρνηση ευρύτερα στην κοινωνία, στελεχώνοντας το υπουργικό του συμβούλιο και με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη από όλους τους χώρους ακόμη και από την κεντροδεξιά «αν ασπάζονται το πρόγραμμά μας», όπως επισημαίνει.

Πηγή «Καθημερινή»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή