Ελ Σαλβαδόρ: Νίκη ανταρτών στις βουλευτικές, ήττα στις δημοτικές εκλογές

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 07:25
A- A A+

Το κόμμα των πρώην αριστερών ανταρτών του Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου Φαραμπούνδο Μάρτι (FMLN) προηγείται και φέρεται επικρατέστερο να κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές, που διοργανώθηκαν χθες παράλληλα με τις δημοτικές στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του 12,2% των ψηφοδελτίων, ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, το FMLN ανακοίνωσε θριαμβολογώντας πως είναι «η πρώτη δύναμη» στην Εθνοσυνέλευση.

Ωστόσο, το κυβερνών συντηρητικό κόμμα στο Σαλβαδόρ φέρεται να ανακτά τον έλεγχο της δημαρχίας της πρωτεύουσας από το (FMLN), που την κατείχε από το 1997, όπως προκύπτει από τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών δημοτικών εκλογών στη χώρα και μετέδωσε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, που πρόσκειται στη Δεξιά.

Στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ ο υποψήφιος της Εθνικιστικής Ρεπουμπλικανικής Συμμαχίας (Arena) Νόρμαν Κιχάνο, του προέδρου Ελίας Αντόνιο Σάκα, φέρεται να επικρατεί με 51,29% των ψήφων της απερχόμενης δημάρχου Βιολέτα Μενχίβαρ του FMLN, που συγκεντρώνει το 44,29%, μεταδίδει το δίκτυο Telecorporaciόn Salvadorea.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή