Ο Ευ. Αντώναρος για τη νέα πρόκληση των Τούρκων

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 15:09
UPD:15:16
A- A A+

«Η Τουρκία πρέπει να βάλει τελεία σε συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, ούτε με τις συμμαχικές σχέσεις που θέλει να διατηρεί με εμάς», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει το σημερινό περιστατικό παρενόχλησης πολιτικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, δεν μπορεί συνέχεια να βρίσκει δικαιολογίες για όσα δεν πράττει, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει στην ΕΕ. Όπως είπε, το εν λόγω περιστατικό αξιολογείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας.

Εξάλλου, όσον αφορά τις απειλές που δέχεται ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, από κύκλους των Σκοπίων μέσω του διαδικτύου, ο κ. Αντώναρος αρκέστηκε να πει πως «οποιοσδήποτε εκφράζει ή διατυπώνει απειλές,τέτοιες συμπεριφορές από οπουδήποτε και αν προέρχονται είναι απολύτως καταδικαστέες».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ανέφερε κάτι όσον αφορά το ενδεχόμενο μετάβασης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο Μπάρακ Ομπαμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή