ΠΑΣΟΚ: Κυβερνητική αναξιοπιστία στην οικονομική πολιτική

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 16:53
UPD:17:52
A- A A+

«Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ εξατμίστηκαν όλα τα αναπτυξιακά αποθέματα που είχε η ελληνική οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των προβλέψεων της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Απαντώντας στη θέση της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση με άλλες χώρες, σημείωσε ότι «αυτό είναι σωστό, όμως το 2007 η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που είχε έλλειμμα πάνω από 3%, άρα η κατάσταση είχε ξεφύγει πριν αρχίσει η διεθνής κρίση».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της κυβέρνησης ότι «η Ελλάδα αντέχει», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το 2003, με μεγάλη αναπτυξιακή επιβράδυνση της ευρωζώνης (0,8), η Ελλάδα είχε ρυθμό ανάπτυξης 5,6% και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2010 ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης θα είναι 0,4% και στην Ελλάδα ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να είναι 0,9%, δηλαδή σχεδόν το ίδιο με την ευρωζώνη».

Με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι γίνεται αναπροσαρμογή της οικονομικής πολιτικής με βάση τα νέα δεδομένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι κατά την κατάθεση προ μηνός του Προϋπολογισμού στην Βουλή η κυβέρνηση προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 2,7 και διερωτήθηκε «αν άλλαξαν τόσο πολύ τα δεδομένα που έρχεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,2».

Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και πρόσθεσε ότι οι πολίτες αναζητούν μια νέα κυβέρνηση με μια διαφορετική οικονομική πολιτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή