Παπαρήγα: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με τα μοναστήρια

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 21:33
UPD:23:27
A- A A+

Για «πελώριες πολιτικές ευθύνες» και των δύο μεγάλων κομμάτων στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου, έκανε λόγο η γ.γ. της ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε σε μία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και ο Απ. Φωτιάδης δεν έκανε καμία αναπομπή και η Νέα Δημοκρατία στις υπογραφές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι και τα δύο κόμματα δεν θέλησαν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τα μοναστήρια και έθεσε ως «λύση τομής» την κατάρτιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για θέματα ιδιοκτησίας ώστε να μην δεσμεύουν τα βυζαντινά χρυσόβουλα εκτάσεις γης

Η κ. Παπαρήγα στηλίτευσε την στάση της ΝΔ στη Βουλή, όμως αναγνώρισε ότι τυπικά στέκοταν το πρώτο επιχείρημα της κυβερνώσας παράταξης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε πρώτη φάση, αλλά όχι και το σημερινό περί σκευωρίας.

Η γ.γ. του ΚΚΕ είπε «ναι» στην απόδοση ποινικών ευθυνών εφόσον προκύπτουν, ωστόσο σημείωσε πως το κόμμα της δεν θα χρησιμοποιήσει το «σκάνδαλο αυτό», αφού έχει πολύ περισσότερες επιλογές αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και την εργοδοσία.

Για το ΚΚΕ, τόνισε η κ. Παπαρήγα, θέματα είναι εκείνα που δεν παίζουν στην κορυφή της επικαιρότητας, είναι οι συνθήκες «νταχάου» στις εργασιακές σχέσεις και τους τόπους δουλειάς, οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους, οι απολύσεις στη ζώνη των Οινοφύτων. Για αυτά - είπε - επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή» από τα κανάλια κι αυτό «δείχνει την σαπίλα που επικρατεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή