Χωρίς ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 00:48
UPD:02:05
A- A A+

Χωρίς τη διεξαγωγής μυστικής ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και της Λίμνης Βισθωνίδας.

Μετά την ολοκλήρωση του καταλόγου ομιλητών, το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ανέφερε ότι "δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διεξαγωγή της ψηφοφορίας - καθώς όπως είπε - δεν υπάρχει η δεδηλωμένη πλειοψηφία". Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι "με αυτά που έγιναν, ο Κ. Καραμανλής αποκτά τον τίτλο του πρωθυπουργού της αδιαφάνειας, της συγκάλυψης και είναι υπεύθυνος για τον ορατό και άμεσο κίνδυνο της παραγραφής".

Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε τόσο το ΚΚΕ μέσω του όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων κ.κ. Χαλβατζή και Κουβέλη, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε από την πλευρά του στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι "παίζει θέατρο".

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής είχε ταχθεί νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Πέτρος Τατούλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή