Απερρίφθη η αγωγή Β. Παπαγεωργόπουλου κατά της Χρ. Αράπογλου

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 16:03
UPD:16:07
A- A A+

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε βάρος της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χρύσας Αράπογλου, για συκοφαντική δυσφήμιση, σχετικά με όσα είχε πει σε συνεντεύξεις Τύπου για οικονομικά σκάνδαλα και κακοδιαχείριση στον Δήμο.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή «ως ουσία αβάσιμη» και επιδίκασε στον Β. Παπαγεωργόπουλο να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα της κ. Αράπογλου, τα οποία όρισε στο ποσό των 21.000 ευρώ.

Την απόφαση του δικαστηρίου παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η κ. Αράπογλου η οποία τη χαρακτήρισε «νομική, ηθική και πολιτική δικαίωση» για την ίδια και την παράταξη της. Η απόφαση, τόνισε η κ. Αράπολγου, αποτελεί «ήττα» για τον κ. Παπαγεωργόπουλο ο οποίος, όπως υποστήριξε, «αντιμετωπίζει μεγάλα ηθικά και πολιτικά διλήμματα».

Παράλληλα κάλεσε τον δήμαρχο «να απομακρύνει άμεσα τα πρόσωπα που αναφέρονται στην απόφαση του Δικαστηρίου, με πρώτο τον γενικό γραμματέα του Δήμου κ. Λεμούσια, να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα εξετάσει τα οικονομικά του Δήμου, να βοηθήσει τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη, να ζητήσει συγγνώμη από τη Θεσσαλονίκη και να αποχωρήσει».

«Οι πολιτικές διαφορές δεν λύνονται στα δικαστήρια», επεσήμανε η κ. Αράπογλου και δήλωσε πως η ίδια θα συνεχίσει να ασκεί αντιπολίτευση στο Δήμο με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των υποθέσεων με την υπεξαίρεση κονδυλίων από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου και το έλλειμμα στην Παγία Προκαταβολή τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για «εσκεμμένη αδράνεια».

Σε ερώτηση για τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της (Ν. Τσαρούχας, Γ. Τανιμανίδης, Θ. Λειψιστινού, Μ. Ακριτίδου) που ψήφισαν την υποψηφιότητα του Νίκου Τσαρούχα για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι του Κώστα Τσιτουρίδη, που είχε προτείνει η ίδια, η κ. Αράπογλου δήλωσε ότι διέπραξαν «τεράστιο λάθος». Ηδη όπως έκανε γνωστό, τους έχει αποκλείσει από τις προτάσεις για τη στελέχωση Επιτροπών του Δήμου, έχει ενημερώσει με επιστολή τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ και βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης για το θέμα που δημιουργήθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή