Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 05:06
UPD:05:27
A- A A+

Θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους 8 και βαθμιαία 9 Μποφόρ στο Αιγαίο προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το απόγευμα καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρές.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με λίγες βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με βροχές στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από το απόγευμα. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τη νύχτα. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βορειότερα δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από το βράδυ και καταιγίδες τη νύχτα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ με ενίσχυση από το μεσημέρι τοπικά στα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές τη νύχτα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι τοπικά στα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τη νύχτα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές εκτός από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και το πρωΐ στο Αιγαίο 8 με 9 Μποφόρ οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή