Βουλγαρία: Ομαλή η ροή ρωσικού φυσικού αερίου

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 08:22
A- A A+

Ομαλά ρέει το ρωσικό φυσικό αέριο προς το δίκτυο αγωγών της Βουλγαρίας, ενώ η διάθεση του για την κάλυψη των οικιακών και των βιομηχανικών ενεργειακών αναγκών, γίνεται πλέον χωρίς περιορισμούς. Η άρση των περιορισμών στη διάθεση του φυσικού αερίου έγινε μετά από εντολή του πρωθυπουργού Σεργκέι Στανίσεφ, προς τον υπουργό Οικονομικών και Ενέργειας, Πέτερ Ντιμιτρόφ.

Παράλληλα, η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου, έλαβε οδηγίες για την ομαλή αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου προς τις βιομηχανικές μονάδες, οι οποίες την περίοδο της κρίσης επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο, έναντι του φυσικού αερίου.

Η ομαλοποίηση της ροής του φυσικού αερίου στο βουλγαρικό δίκτυο αγωγών, συνδέεται άμεσα με την αύξηση της πίεσης στο δίκτυο των αγωγών, η οποία τώρα καταγράφεται σε μεγαλύτερα επίπεδα από αυτά, που είχαν καταγραφεί πριν από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης, μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Παράλληλα, η βουλγαρική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, από εταιρίες όπως η Bulgargaz, που υπέστησαν οικονομικές ζημίες, από τη διακοπή εισροής του ρωσικού φυσικού αερίου, προς το βουλγαρικό δίκτυο των αγωγών φυσικού αερίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή