Σερβία: Ομαλή η τροφοδοσία με φυσικό αέριο

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 10:50
A- A A+

Ομαλοποιήθηκε η τροφοδοσία της αγοράς της Σερβίας με ρωσικό φυσικό αέριο και ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, κ. Πέταρ Σκούντριτς, δήλωσε ότι «η κρίση έληξε».

Μιλώντας, χθες το απόγευμα, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Βιομηχανίας, ο κ. Σκούντριτς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι συνθήκες για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών για τις υπόγειες, αποθηκευτικές, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Μπανάτσκι Ντβορ, θα συζητηθούν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Υποδομών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ο κ. Σκούντριτς, τόνισε, εξάλλου, πως δημοσιεύθηκε στον ξένο Τύπο (συγκεκριμένα στην εφημερίδα Financial Times) η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή για την κατασκευή νέων μονάδων στους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς «Kolubara B» και «Nikola Tesla B».

Πρόκειται, πρόσθεσε ο κ. Σκούντριτς, για έργο, το οποίο προβλέπει την κατασκευή δυο μονάδων ισχύος 350MW στο θερμοηλεκτρικό σταθμό «Kolubara B» καθώς και μιας δεύτερης μονάδας στο εργοστάσιο «Nikola Tesla B», παραγωγής 700MW. Το έργο, είπε ο υπουργός Ενέργειας αποτελεί «τμήμα» της σερβικής «απάντησης» στην ενεργειακή κρίση.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης Srbijagas, κ. Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς, δήλωσε πως η Σερβία εισήγαγε συνολικά 53,4 εκατομύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Γερμανία και την Ουγγαρία, στη διάρκεια της κρίσης, για να καλύψει τις ανάγκες που υπήρχαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή