ΠΑΣΟΚ: Επερώτηση στον υπ. Εσωτερικών για την έξαρση της εγκληματικότητας

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 17:54
A- A A+

Επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλο, για την έξαρση της εγκληματικότητας και το αίσθημα ανασφάλειας που -όπως υποστηρίζουν- επικρατεί σε όλη τη χώρα, κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Οι ένοπλες ληστείες, οι απαγωγές, η τρομοκρατία και το βίαιο έγκλημα είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα, οι πολίτες παρακολουθούν αυτά τα περιστατικά άναυδοι, ενώ παγιώνεται σταθερά μια διάχυτη ατμόσφαιρα φόβου και ανασφάλειας στη χώρα. Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξύπνησαν στη κοινή γνώμη μνήμες εποχών αστυνομικής αυθαιρεσίας που όλοι θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι έχουν μείνει πίσω. Οι πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής και βίας που ακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις της χώρας, έδωσαν στους πολίτες την εντύπωση ότι το κράτος βρίσκεται σε διάλυση ενώ η αστυνομία παρακολουθεί τα γεγονότα ανήμπορη να επέμβει. Η δολοφονική απόπειρα κατά του 20χρονου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι η τρομοκρατία επανέκαμψε με αγριότερο τρόπο», επισημαίνουν στο κείμενο της επερώτησης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και σημειώνουν:

«Η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας που αποδεικνύουν όχι μόνο την έξαρση της κάθε είδους εγκληματικότητας, αλλά κυρίως αποκαλύπτουν την ανυπαρξία αντεγκληματικής πολιτικής».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για πολλαπλή κρίση στην ΕΛ.ΑΣ. (κρίση ηγεσίας, κρίση του διοικητικού και οργανωτικού της μοντέλου που της στερεί επιχειρησιακές δυνατότητες, απόλυτη κρίση στις εκπαιδευτικές της δομές, και κρίση στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της), καθώς και για υποβάθμιση της ήδη ελλιπούς εκπαίδευσης των αστυνομικών.

Με βάση τα παραπάνω, ο υπουργός Εσωτερικών επερωτάται:

- Για την ουσιαστική διάλυση και καταρράκωση του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Για την έξαρση της εγκληματικότητας και την αποκάλυψη της παντελούς αντεγκληματικής πολιτικής.

- Για την αδυναμία αναδιάρθρωσης και τον εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ.

- Για το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου που διακατέχει τους Έλληνες πολίτες.

- Για την προσπάθεια ελέγχου και ποδηγέτησης του συνόλου του σώματος της ΕΛ.ΑΣ.

- Για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης των Ελλήνων αστυνομικών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή