ΠΑΣΟΚ: Η βαθύτερη κρίση στην ιστορία του αγροτικού τομέα

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 19:44
A- A A+

Επιστολή απέστειλαν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την οποία ζητούν την κλήση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα που ανακοίνωσε για τους αγρότες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ο αγροτικός τομέας της χώρας μας διέρχεται τη βαθύτερη κρίση στην ιστορία του.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που έταζε προεκλογικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Καραμανλής.

Έλεγε ότι θα στηρίξει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών και σήμερα μετά από πέντε χρόνια που είναι στην κυβέρνηση έχει καταρρεύσει.

Έλεγε ότι θα μειώσει το κόστος παραγωγής και αυτό ανέβηκε στα ύψη οδηγώντας σε υπερδανεισμό τους αγρότες για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν.

Έλεγε ότι θα στηρίζει τους αγρότες στις Βρυξέλλες και ο καπνός χάνει το 50% από τις επιδοτήσεις μετά το 2010.

Έλεγε ότι ήρθε η ώρα της περιφέρειας και σήμερα το πιο ζωντανό της κομμάτι, οι αγρότες, αντί να καλλιεργούν τα χωράφια τους, βρίσκονται στους δρόμους αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται.

Η κατάστασή τους είναι τραγική. Δεν έχουν να παλέψουν μόνο με την οικονομική ανασφάλεια του παρόντος, αλλά και με την αβεβαιότητα και το φόβο για το αύριο.

Δεν γνωρίζουν αν έχουν μέλλον μετά το 2013 και ποιο είναι αυτό.

Η απάντηση της κυβέρνησης στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι αγρότες και στις κινητοποιήσεις τους ήταν πλούσια λόγια αβροφροσύνης για το δίκαιο που έχουν και φτωχά δώρα εμπαιγμού για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Η κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνοντας κάποια εκατ. ευρώ χωρίς εξειδίκευση, δυσνόητα, προσπάθησε να φέρει σύγχυση και σύγκρουση μεταξύ των αγροτών αλλά και μεταξύ των άλλων κοινωνικών ομάδων και των αγροτών.

Παρ’ όλη την ασάφεια και τη σύγχυση που σκοπίμως επεδίωξε η κυβέρνηση, οι αγρότες κατάλαβαν ότι τους τάζει αυτά που έτσι και αλλιώς δικαιούνται όπως είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και η επιστροφή του ΦΠΑ και τα βαφτίζει μέτρα.

Η κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός αντί να ενσκύψουν με σοβαρότητα στα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών, κατέφυγαν για άλλη μια φορά στον εμπαιγμό, στη ρουσφετολογική διαχείριση, στα επικοινωνιακά τρυκ και έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σους αγρότες, που βλέπουν τις ελπίδες τους να χάνονται

Για τους λόγους αυτούς αιτούμεθα, να προσέλθει στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα που ανακοίνωσε, τι ακριβώς αφορούν, πώς και πότε θα υλοποιηθούν, πόσοι και ποιοι αγρότες θα ευνοηθούν και πώς αυτά τα μέτρα θα λύσουν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα των Ελλήνων αγροτών καθώς και αν προτίθεται να ασχοληθεί με το έλλειμμα πολιτικής και εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου και της κυβέρνησης για το μέλλον του αγροτικού μας τομέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή