Γ. Παπανδρέου: Βαθιά κρίση δημοκρατίας

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009 13:39
UPD:26/01/2009 11:13
A- A A+

Σε υποθέσεις που απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια τη δικαιοσύνη -όπως αυτές του Βατοπεδίου, της Siemens και των υποκλοπών- αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή την παρουσία του στη γενική συνέλευση δικαστών και εισαγγελέων, τονίζοντας ότι «εδώ και πέντε χρόνια οι πολίτες νιώθουν να ζουν σε ένα ανασφαλές περιβάλλον».

«Το κράτος δεν είναι φέουδο του εκάστοτε νικητή των εκλογών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «η αντίληψη που έχει σήμερα η κυβέρνηση έχει επιφέρει μια βαθιά κρίση δημοκρατίας». «Ο πολίτης αισθάνεται ότι δεν ισχύει το δίκαιο στη χώρα μας. Περνάει η αντίληψη ότι ο καθένας είναι για τον εαυτό του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους δικαστές και τους εισαγγελείς ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι ο ρόλος τους είναι καθοριστικός και ότι οφείλουν να προστατεύουν το δίκαιο. Στη συνέχεια έκανε λόγο για «επιλεκτικές κομματικές διώξεις δικαστών, για δικαστές που έχουν αναλάβει ρόλο συμβούλου υπουργών», τονίζοντας όμως ότι αυτά τα φαινόμενα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή