Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με πιθανότητα χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες προβλέπει για σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ισχυροί στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από μείον 3 έως 4 βαθμούς. Στα δυτικά από 3 έως 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο στα δυτικά και βόρεια τμήματα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπολοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που στη Βόρεια Κρήτη θα είναι αυξημένες και τις πρωϊνές ώρες θα πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ισχυροί στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο το πρωϊ θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αλλά τη νύχτα και νωρίς στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το μεσημέρι πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πέσουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή