Ντ. Μπακογιάννη - ΟΑΣΕ: Επιλύθηκε ένα επείγον ανθρωπιστικό ζήτημα

Αποκατάσταση της ροής φ. αερίου στη Ν. Οσσετία
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 13:58
UPD:26/01/2009 11:29
A- A A+

Η Πρόεδρος του ΟΑΣΕ, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, καλωσόρισε σήμερα την αποκατάσταση της παροχής φυσικού αερίου στην Νότια Οσσετία – που είχε διακοπεί από τις 8 Αυγούστου και επιβεβαίωσε τις προσπάθειες του ΟΑΣΕ να αντιμετωπίσει και άλλες επείγουσες ανθρωπιστικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της παροχής ύδατος.

«Συγχαίρω τα μέρη για την εποικοδομητική τους στάση, που επέτρεψε την επίλυση αυτού του επείγοντος ανθρωπιστικού ζητήματος», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως «η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει το ζωτικό ρόλο του ΟΑΣΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Η παροχή φυσικού αερίου αποκαταστάθηκε μετά την επιδιόρθωση εκ μέρους της γεωργιανής κυβέρνησης του αγωγού ¶γκαρα-Τσχινβάλι και τη σχετική εξουσιοδότηση. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την επίσκεψη και τις μακρές διαβουλεύσεις που είχε στην Τιφλίδα και το Τσχινβάλι, ο Ειδικός Εκπρόσωπος της Προέδρου του ΟΑΣΕ, Πρέσβης κ. Χαράλαμπος Χριστόπουλος, στις 12 και 13 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή