Σερβία: «Ξεπάγωμα» της ευρωπαϊκής πορείας

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 10:06
UPD:11:56
A- A A+

Το «ξεπάγωμα» της ευρωπαϊκής πορείας της θέτει ως πρωταρχικό στόχο της εξωτερικής της πολιτικής η Σερβία, που επιθυμεί να προχωρήσει παραπέρα μέσα στο 2010.

«Η Σερβία επιθυμεί να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2010, κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Βουκ Γέρεμιτς, στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου.

Στόχος αυτού είναι να «ξεμπλοκάρει η ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας.

Σήμερα, ο κ. Γέρεμιτς θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την ευρωπαϊκή «τρόικα», σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του διαλόγου Σερβίας- Ε.Ε.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση στην Ε.Ε. για την πρόοδο της Σερβίας (προς την Ένωση), γι' αυτό και θα έχω επαφές στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαπιστώσω εάν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί συναίνεση. Έχουμε ορισμένες νέες ιδέες και δεν πρόκειται για κάποια συνωμοσία κατά της Ολλανδίας (σ.σ.η Ολλανδία αντιτάσσεται στην υλοποίηση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Σερβίας-Ε.Ε.), αλλά για μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση προς όφελος της Σερβίας, του συνόλου της Ε.Ε., της ειρήνης και της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια», τόνισε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή