Σερβία: Βολές κατά του πρωθυπουργού

Χασίμ Θάτσι, εξαπέλυσε ο Ραμούς Χαραντινάι
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 12:48
A- A A+

«Βολές» κατά του πρωθυπουργού του Κοσόβου, κ. Χασίμ Θάτσι, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου», κ. Ραμούς Χαραντινάι, κατηγορώντας τον πρώην συμπολεμιστή του στον «Απελευθερωτικό Στρατό Κοσόβου» ότι «χάνει το Κόσοβο κάθε μέρα που περνά».

«Η πολιτική μας έχει καταρρεύσει πλήρως σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την έννομη τάξη. Αλλά, σε μια κυβέρνηση στην οποία θα έχει σχέδιο, θα έχει υπουργό Εξωτερικών το Βετόν Σουρόι, υπουργό επίσης τον Μπλερίμ Σάλα, δεν θα έχουμε το σημερινό κομφούζιο», δήλωσε χθες ο κ. Χαραντινάι από τη διαιρεμένη πόλη της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, όπου το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις, χωρίς να υπάρξουν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Ο ηγέτης της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου» εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές εντός του τρέχοντος έτους και τα «ηνία» του Κοσόβου θα αναλάβει μια νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Χαραντινάι επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση στην Πρίστινα ότι «παρεμβαίνει» στην επιλογή μελών της πρόσφατης συσταθείσας Δύναμης Ασφαλείας Κοσόβου.

Σημειώνεται ότι η Σερβία έχει χαρακτηρίσει τη δύναμη αυτή «παραστρατιωτικό παράνομο σχηματισμό» και ζητά τη διάλυσή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή