Νέα έκκληση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι δρόμοι

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 14:32
UPD:15:15

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, πέραν του ότι είναι ουσιαστική για την ελληνική οικονομία, είναι και υποχρέωση της χώρας διεθνώς.

A- A A+

Νέα έκκληση στους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους απηύθυνε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω από τα αιτήματά τους και - όπως είπε και χθες ο πρωθυπουργός - έχει κάνει ήδη το καλύτερο δυνατόν. «Τώρα πια είναι στην πλευρά των αγροτών να ανταποκριθούν στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Δεν νοείται πια να μένουν κλειστοί οι δρόμοι» τόνισε.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο Ε. Αντώναρος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο Ε. Αντώναρος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, πέραν του ότι είναι ουσιαστική για την ελληνική οικονομία, είναι και υποχρέωση της χώρας διεθνώς. «Είναι απολύτως απαραίτητο να σταματήσουν τα μπλόκα και να μπορεί να γίνει αυτή η ελεύθερη διακίνηση» πρόσθεσε.

Ντ. Μπακογιάννη: Είναι απολύτως απαραίτητο να σταματήσουν τα μπλόκα

Ντ. Μπακογιάννη: Είναι απολύτως απαραίτητο να σταματήσουν τα μπλόκα

Η υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τα όσα έχει επισημάνει τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή η κυβέρνηση, εξάντλησε όλα της τα οικονομικά περιθώρια για να στηρίξει τους αγρότες. Καταλήγοντας διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί μόνο ο διάλογος για τα θεσμικά ζητήματα και επισήμανε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν βοηθάει καμία κοινωνική ομάδα η εξόντωση άλλων κοινωνικών ομάδων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι επισημάνσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. «Καταλαβαίνουμε τις θέσεις των αγροτών και τα προβλήματά τους. Οι ίδιοι, όμως, πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση ό,τι μπορούσε να δώσει, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, το έδωσε. Δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω και κυρίως πρέπει να καταλάβουν οι αγρότες ότι δεν μπορούν να κρατούν κλειστούς τους δρόμους» σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή