Αλ. Παπαρήγα: Οι δρόμοι πρέπει να μείνουν κλειστοί

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 14:43
UPD:14:46
A- A A+

Οι δρόμοι πρέπει να μείνουν κλειστοί όσο χρειάζεται για να ανοίξουν τα σπίτια των αγροτών και όχι να συμβεί το αντίθετο, τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πιο αναλυτικά, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει τα μπλόκα, με παροχές ακόμη και κάτω από τραπέζι σε ορισμένες κατηγορίες αγροτών, τους οποίους κάλεσε να αντιδράσουν.

Α. Παπαρήγα: Οι δρόμοι πρέπει να μείνουν κλειστοί

Α. Παπαρήγα: Οι δρόμοι πρέπει να μείνουν κλειστοί

Στρέφοντας τα βέλη της και κατά του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως πρωτοστατεί στο σπάσιμο των μπλόκων, ενώ είναι υπέρ της πλήρους εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ανέφερε ακόμα ότι οι αγρότες δεν πρέπει να δείχνουν την παραμικρή πίστη και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιτιολογώντας τη θέση της υπέρ της διατήρησης των μπλόκων και της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αν οι αγρότες υποχωρήσουν και περάσει η κυβερνητική πολιτική, τότε οι εξελίξεις θα είναι ακόμη δυσμενέστερες, κυρίως μετά το 2013. Διευκρίνισε πως τότε ναι μεν θα υπάρχουν ακόμη επιδοτήσεις, αλλά αυτές θα στρέφονται κυρίως προς τους ισχυρούς και όχι προς τους μικρομεσαίους αγρότες. Προέβλεψε μάλιστα ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα στη χώρα μας, καθώς θα παρατηρηθεί μετανάστευση των αγροτών λόγω της αδυναμίας τους να επιβιώσουν οικονομικά.

Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις άλλων επαγγελματιών για το κλείσιμο των δρόμων, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι πρόκειται «για εκβιασμούς των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών που δεν θέλουν τον αγροτικό ξεσηκωμό γιατί μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία να αντιδράσουν και οι εργατοϋπάλληλοι». Οποιος εκβιάζει φοβάται, κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή