Ν. Αθηνών: Ανάκληση παρτίδας γαρίδων

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:12
UPD:18:59
A- A A+

Tην ανάκληση παρτίδας γαρίδων ζήτησαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, της Νομαρχίας Αθηνών, καθώς το δείγμα που ελήφθη κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, κρίθηκε ως μη κανονικό, μη ασφαλές προϊόν, αποκλειόμενο από την κατανάλωση.

Κλιμάκιο κτηνιάτρων της Νομαρχίας Αθηνών, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε (22.01.09) στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, προχώρησε σε διερευνητική δειγματοληψία και ζήτησε την ανάκληση του προϊόντος.

Πρόκειται για γαρίδες νωπές Νο 4 THALASCO οι οποίες εντοπίστηκαν στο ιχθυοπωλείο «Ιωάννης Δ. Ανδρακάκης» στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών. Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του καταστήματος και σύμφωνα με τα τιμολόγια, προμηθευτής των γαρίδων είναι η επιχείρηση «ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» (4Ο ΧΙΛ. Π.Ε.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).

Κατά την Α’ εξέταση από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ), το δείγμα κρίθηκε ως μη κανονικό – μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, γιατί περιέχει θειώδη σε ποσοστό μεγαλύτερο του μέγιστου επιτρεπτού ορίου.

Η επιχείρηση «Ανδρακάκης» δεν έχει ζητήσει επανεξέταση του δείγματος και το αποτέλεσμα είναι τελικό.

Ενημερώθηκε σχετικά και ο ΕΦΕΤ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή