Ιράν: Μόνο με πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων θα αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:10
A- A A+

Πραγματική αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής και όχι απλά αλλαγή τακτικής, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν ο Μπάρακ Ομπάμα αποσύρει τα στρατεύματα που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ.

«Εάν μιλάτε για αλλαγή θα πρέπει να θέσετε τέλος στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο, να αποσύρετε τα στρατεύματά σας και να τα συγκεντρώσετε εντός των συνόρων σας», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στην πόλη Κερμανσάχ του δυτικού Ιράν, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Αυτοί που υποστηρίζουν ότι θέλουν αλλαγή, αυτή είναι η αλλαγή που πρέπει να κάνουν: πρέπει να ζητήσουν συγνώμη στον ιρανικό λαό και να προσπαθήσουν να επανορθώσουν για το σκοτεινό παρελθόν τους και για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Κάλεσε επίσης τον Ομπάμα «να μην αναμιγνύεται πλέον στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων λαών» και να θέσει τέλος στην «υποστήριξη των χωρίς ρίζες σιωνιστών, των παρανόμων και των ανδρεικέλων».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή