ΥΠΕΞ: Στερούνται σοβαρότητας οι πρόσφατες αποφάσεις των Σκοπίων

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 13:23
UPD:19:11
A- A A+

Οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνηση Γκρούεφσκι για μετονομασίες δρόμων, γηπέδων κτλ στερούνται σοβαρότητας, παρατήρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μετονομασία του ευρωπαϊκού οδικού άξονα 10 που προανήγγειλε ο κ.Γκρούεφσκι.

«Με τη συχνότητα 15ημέρου από το περασμένο καλοκαίρι η πλευρά των Σκοπίων προβαίνει σε δηλώσεις ή ενέργειες αντίστοιχου περιεχομένου ... Οι πρόσφατες αποφάσεις στερούνται σοβαρότητας. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο προκλητικές ή λιγότερο αντίθετες με τις πρόνοιες της Ενδιάμεσης συμφωνίας», σημείωσε ο κ.Κουμουτσάκος επισημαίνοντας παράλληλα και τη «διεθνή ενόχληση» που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη στάση της ΠΓΔΜ.

Αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση των διαπραγματευτών (στις 11 Φεβρουαρίου), ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ παρατήρησε πως «τα ως τώρα δεδομένα και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της κυβέρνησης Γκρουέφσκι» οδηγούν στην εκτίμηση, πως δεν θα υπάρξει «κάτι ιδιαίτερο» σε αυτή τη συνάντηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή