Περιοδεία Ντ. Μπακογιάννη στα Δυτικά Βαλκάνια

Ως προεδρέουσα του ΟΑΣΕ
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 13:32
A- A A+

Σειρά επισκέψεων στα δυτικά Βαλκάνια αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γ. Κουμουτσάκος, στις 2/2 η κ.Μπακογιάννη θα επισκεφθεί το Βελιγράδι (όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας) και στις 3/2 θα επισκεφθεί την Πρίστινα, όπου εδρεύει η μεγαλύτερη από τις 19 αποστολές του ΟΑΣΕ και όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών, που εδρεύουν εκεί. Στις 9/2 η υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα Τίρανα.

Εξάλλου, στις 11/2 η κ.Μπακογιάννη θα μεταβεί στην Τιφλίδα.

Στις 4 Φεβρουαρίου, η κ. Μπακογιάννη θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου με θέμα «εικόνες κρατών σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον - δυνατότητες και προοπτικές για την Ελλάδα», που οργανώνεται από την ένωση Greek Politics Specialist Group, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Την ίδια μέρα στις 12:00, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Ραββίνο Μπέηκερ, προσωπικό απεσταλμένο του ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ αναφέρθηκε ακόμη στις σημερινές συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικών με τον προσωπικό εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της μη ανοχής και των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων, πρέσβη κ.Γκιζάτοφ, και με τον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις Μ.Σαφάρι.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουμουτσάκος, αύριο στις 11 το πρωί η κ.Μπακογιάννη θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση της επιτροπής Εθν.¶μυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή