Βουλή - Επίθεση Αλαβάνου σε κυβέρνηση και δήμαρχο Αθηναίων για το Βοτανικό

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 11:42
UPD:15:55

O κ. Αλαβάνος ζητούσε να εκδοθεί άμεσα η άδεια εκσκαφών από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, γεγονός που θα σήμαινε την άμεση έναρξη της υλοποίησης του γηπέδου, ανεξάρτητα από το εμπορικό κέντρο.

A- A A+

Το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί την διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, θεωρώντας το έργο μείζονος σημασίας για την πόλη της Αθήνας, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, σχετικά με την αποσύνδεση της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού από το εμπορικό κέντρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο Βοτανικό.

Στην ερώτηση ο κ. Αλαβάνος ζητούσε να εκδοθεί άμεσα η άδεια εκσκαφών από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, γεγονός που θα σήμαινε την άμεση έναρξη της υλοποίησης του γηπέδου, ανεξάρτητα από το εμπορικό κέντρο.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ο Α. Αλαβάνος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό

Ο Α. Αλαβάνος για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων ότι δεν ενδιαφέρεται για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά για να γίνει η επιχείρηση - μεγαθήριο -όπως χαρακτηριστικά είπε- του κ. Βωβού, που προσβάλλει την περιοχή.

«Ο Δήμαρχος προσβάλλει την νομιμότητα και εκβιάζει», υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος, κατηγορώντας και την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί πολιτική φυγομαχίας», καθώς, όπως είπε, δεν προσήλθαν στη Βουλή για να απαντήσουν ούτε ο Γ. Σουφλιάς, ούτε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Δεν φυγομαχούμε», απάντησε στην δευτερολογία του ο Σταύρος Καλογιάννης, διευκρινίζοντας πως το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αρμοδιότητα μόνο για τις άδειες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Όπως είπε, μόλις κατατεθεί ο σχετικός φάκελος από τον Δήμο Αθηναίων - ο οποίος κινείται με γοργούς ρυθμούς προς αυτή την κατεύθυνση - θα προχωρήσει αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την κατάθεση του φακέλου δεν αφορούν στο ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά μόνο στο Δήμο της Αθήνας... Όσον αφορά το θέμα της έκδοσης άδειας εκσκαφών είναι αυτονόητο ότι ο οποιοσδήποτε φάκελος κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι πλήρης, το ΥΠΕΧΩΔΕ θα κινήσει τη διαδικασία για την έκδοση των σχετικών αδειών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη νομοθεσία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Πάντως, ο κ. Καλογιάννης υπενθύμισε ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διπλής ανάπλασης και το master plan των έργων και το μόνο που απομένει είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

«Ευχαριστώ τον Υπουργό διότι νομίζω ότι η απάντηση βοηθάει πάρα πολύ τον κόσμο ο οποίος ανησυχεί να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται», παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος. «Αυτός που βάζει εμπόδιο στην οικοδόμηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι ο δήμος της Αθήνας. Και είναι συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Αθήνας ο οποίος αποδεικνύεται πλέον ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αυτό είναι το κάλυμμα, ενδιαφέρεται να γίνει η επιχείρηση - μεγαθήριο του κ. Βωβού, η οποία προσβάλλει όλη αυτή την περιοχή του Ελαιώνα και έχει συνδέσει, ως μη όφειλε, την υπόθεση του γηπέδου με την υπόθεση του Εμπορικού Κέντρου», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΝ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί αύριο το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στα γραφεία του ΣΥΝ (Πλατεία Ελευθερίας 1).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις