Μετά από έρευνα του ΕΦΕΤ για ανίχνευση σε προϊόντα στην ελληνική αγορά του μικροοργανισμού Salmonella Thyphimurium, που προκαλεί σαλμονέλωση, δεσμεύθηκε και δεν διατέθηκε στους καταναλωτές προϊόν σοκολάτας της εταιρείας «Πανελλαδική ΕΠΕ».
Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε πέντε συνολικά επιχειρήσεις που διακινούν τρόφιμα της αμερικανικής επιχείρησης «Peanut Corporation of America», στης οποίας τα προϊόντα ανιχνεύθηκε ο μικροοργανισμός.
Πρόκειται για φυστικοβούτυρο και πάστα φυστικιού, που χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για παραγωγή άλλων προϊόντων, όπως μπισκότα, κράκερς, δημητριακά, καραμέλες, παγωτά και σοκολάτες σε πάνω από 70 αμερικάνικες εταιρείες.