Διαψεύδει το Ισραήλ τα περί συγγνώμης Πέρες στον Ερντογάν

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 10:34
UPD:11:36

A- A A+

Η ισραηλινή προεδρία διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες ζήτησε συγγνώμη στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το επεισόδιο που είχαν στο Νταβός της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο Σιμόν Πέρες ζήτησε συγγνώμη από τον επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μετά την αποχώρηση του κ. Ερντογάν από το Νταβός.

«Ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει την παραμικρή βάση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ισραηλινής προεδρίας. Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ τηλεφώνησε στον κ. Ερντογάν και όπως διευκρίνισε, «είχαν μία φιλική συζήτηση».

O ίδιος ο Σιμόν Πέρες εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία εξαιτίας του επεισοδίου. «Δεν θέλουμε διαμάχη με την Τουρκία. Εχουμε διαμάχη με τους Παλαιστινίους», σημείωσε ο Πέρες μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Νταβός.

Η Χαμάς τιμά τη στάση Ερντογάν

«Η Χαμάς τιμά την θαρραλέα στάση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που υπερασπίσθηκε απευθείας στο Νταβός τα θύματα του εγκληματικού σιωνιστικού πολέμου εναντίον των παιδιών και των γυναικών μας στη Γάζα, στο πρόσωπο του κακού σιωνιστή Σιμόν Πέρες», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ.

«Θεωρούμε την αποχώρησή του από την αίθουσα ως κίνηση υποστήριξης απέναντι στο ολοκαύτωμα που πραγματοποιείται από τους σιωνιστές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή