Ερντογάν: Δεν είναι αντισημιτισμός κάθε κριτική προς το Ισραήλ

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 15:58

«Οι λαοί στη Μέση Ανατολή έχουν κουραστεί από τον πόλεμο, τις συγκρούσεις, την ένταση και το αίμα. Οι πάντες πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

A- A A+

«Είμαστε εναντίον του αντισημιτισμού, αλλά δεν είναι επίσης σωστό να χαρακτηρίζεται αντισημιτισμός και κάθε κριτική που ασκείται στο Ισραήλ», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια σταθμού μετρό στην Κωνσταντινούπολη, εκδήλωση η οποία εξελίχθηκε σε ογκώδη συγκέντρωση οπαδών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Οι λαοί στη Μέση Ανατολή έχουν κουραστεί από τον πόλεμο, τις συγκρούσεις, την ένταση και το αίμα. Οι πάντες πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης», τόνισε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας για τον απόηχο της χθεσινής επεισοδιακής μέρας στο Νταβός της Ελβετίας.

«Η Τουρκία -υποστήριξε- δεν είναι μία κοινή χώρα. Όσοι θέλουν να αντιληφθούν το μεγαλείο, τη σημασία και το πόσο αναγκαία είναι η Τουρκία, μπορούν να το δουν εάν ρίξουν μια ματιά στην ιστορία της». «Θα το δουν -πρόσθεσε- αν κοιτάξουν το ρόλο που παίζουμε τα τελευταία έξι χρόνια στην περιοχή. Το βασικό μας σύνθημα, είναι η ρήση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, "ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο"».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή