ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση στην υπ. Εξωτερικών για την απουσία της Ελλάδος από το Νταβός

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 17:07
UPD:17:13
A- A A+

Ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, για την απουσία της Ελλάδος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κυρία Υπουργέ,

Κάθε κράτος, προσπαθώντας να αυξήσει το πολιτικό και διπλωματικό του κεφάλαιο, συμμετέχει στη συζήτηση για την επίλυση προβλημάτων που ξεπερνούν τα στενά δικά του συμφέροντα και αφορούν την ευρύτερη περιοχή στην οποία αυτό ανήκει, την ήπειρο στην οποία ανήκει καθώς και όλο τον κόσμο. Καλώς ή κακώς, δηλαδή ανεξαρτήτως πώς η κυβέρνησή σας σκέφτεται, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός έχει συγκροτήσει ένα πεδίο, όπου συζητούνται τα μείζονα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα του πλανήτη. Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνήθως, προσπαθούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για κορυφαία και επείγοντα θέματα. Θυμίζω, π.χ., την πρόσφατη πρωτοβουλία της γερμανίδος Καγκελαρίου ¶νγκελας Μέρκελ, το 2007, για την προστασία του περιβάλλοντος. (Και τότε η ελληνική κυβέρνηση έλαμψε με την απουσία της). Την φετινή 39η Σύνοδο του Φόρουμ του Νταβός σφράγισε μέχρι στιγμής η παρουσία της Κίνας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Με την παρούσα, κυρία Υπουργέ, προφανώς δεν ερωτάσθε αν η Ελλάδα σφράγισε τις συνεδριάσεις του Φόρουμ , αλλά απλώς ζητείται η επίλυση της απορίας :

- Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν συμμετέχει και στη φετινή Σύνοδο του Διεθνούς Φόρουμ του Νταβός;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή