Tριμερής σύσκεψη για Frigoglass

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 17:19
A- A A+

Τη διενέργεια ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτικής πλευράς του εργοστασίου της Frigοglass στην Αχαΐα ζήτησε η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων και των εκπροσώπων της εργοδοτικής πλευράς, η κ. Καλαντζάκου ζήτησε το προσωρινό πάγωμα της διαδικασίας εθελουσίας εξόδου και την επανεξέταση του θέματος από την πλευρά της εργοδοσίας.

«Τη δύσκολη αυτή περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πρέπει να την αντιμετωπίσουμε μαζί, εργοδότες, εργαζόμενοι και κράτος. Όλοι έχουμε ευθύνη. Η κάτω Αχαΐα, σεισμόπληκτη και πυρόπληκτη αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα.

Η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των εργαζομένων για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας κος Δημήτρης Κοντός, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κος Νίκος Κατσακιώρης, Βουλευτές του νομού Αχαΐας και τοπικοί φορείς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή