Μέτρα στήριξης των απολυμένων ζητούν οι εργαζόμενοι της Siemens

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009 15:31
UPD:22:30
A- A A+

Μέτρα για τη στήριξη των ομαδικώς απολυόμενων εργαζομένων της «Siemens Εταιρικές Τηλεπικοινωνίες Θεσσαλονίκης» ζήτησε το σωματείο των εργαζομένων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα παρουσία του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και βουλευτών της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι της Siemens ζήτησαν να υπάρξουν άμεσα εξειδικευμένα προγράμματα υποστήριξης των ανέργων, κατά περίπτωση, με στόχο την επαγγελματική τους αποκατάσταση, στα πρότυπα απολυμένων άλλων μεγάλων εργοστασίων που ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους (ΒΦΛ, Σόφτεξ κ.α.).

«Δεν θέλουμε να πληρωνόμαστε και να μη δουλεύουμε. Οι περισσότεροι από εμάς, είναι εξειδικευμένοι στην υψηλή τεχνολογία. Μιλούμε για μετατάξεις γιατί θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων Μπάμπης Καλαϊτζίδης.

Στα μέτρα στήριξης που ζήτησαν οι εργαζόμενοι της Siemens περιλαμβάνονται, κατά περίπτωση, μετατάξεις στην Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο, μοριοδοτήσεις για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, επιδότηση εργοδοτών που θα απασχολήσουν απολυμένους, μέτρα ειδικής στήριξης για όσους πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης (καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από ΟΑΕΔ), ειδικό εφάπαξ, απαλλαγή από το φόρο αποζημίωσης, ειδική επιδότηση ανεργίας έως και 72 μήνες κ.α.

Όπως ανακοίνωσαν, η ενίσχυση που συζητείται να δοθεί από την κυβέρνηση σε όσους αποφασίσουν να ιδιωτεύσουν πρόκειται να είναι 30.000 ευρώ.

«Ήρθαμε εδώ, γιατί και συναισθανόμαστε το πρόβλημα και προσπαθούμε να βρούμε λύση και γιατί ως βουλευτές Θεσσαλονίκης έχουμε πολύ μεγαλύτερη ηθική υποχρέωση να πιέσουμε για να βρεθεί μια θετική λύση», επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.

Σημειώνεται ότι από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη απολυθεί 151 εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 72 αναμένεται να απολυθούν σταδιακά, από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και το τέλος του 2009.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή