Στ. Δήμας: Θετικές οι δεσμεύσεις Ομπάμα για το περιβάλλον

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2009 11:57
A- A A+

Θετικές χαρακτηρίζει τις δεσμεύσεις του νέου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το περιβάλλον, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε. Σταύρος Δήμας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

«Είναι εξαιρετικά θετική η δέσμευση του προέδρου Ομπάμα για τη μείωση κατά 80% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ώς το 2050 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Όπως επίσης πολύ ενθαρρυντικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την εισαγωγή συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών στις ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, καθώς και για την ενεργό συμμετοχή της Αμερικής στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για τις κλιματικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο δρόμος για τη νέα διεθνή συμφωνία για τις κλιματικές αλλαγές στην Κοπεγχάγη, που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο, «είναι δύσκολος και οι ΗΠΑ θα παίξουν σημαντικό ρόλο».

Όσον αφορά στο θέμα της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ο κ. Δήμας επισημαίνει ότι πέρα από τα μέτρα που έχουν εγκριθεί στην Ε.Ε. για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των ΙΧ αυτοκινήτων, «απαιτούνται μέτρα και για την αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων εκπομπών που προέρχονται γενικότερα από τον κλάδο των μεταφορών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή