Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 05:17
UPD:05:35
A- A A+

Αρχικά βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στα δυτικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα όμως γρήγορα ο καιρός και από τα δυτικά θα βελτιωθεί.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Τις πρωϊνές ώρες πιθανόν καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Ανεμοι: Ανατολικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία έως 6 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τις πρώτες πρωϊνές ώρες πρόσκαιρη καταιγίδα. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 και το πρωΐ τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και στα θαλάσσια και παράκτια πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Ανεμοι: Νότιο νοτιοανατολικοί στα δυτικά 6 με 8 Μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή