Μιανμάρ: Συνάντηση Αούνγκ Σούου Κι με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 08:00
A- A A+

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιάνμαρ Αούνγκ Σούου Κι, άφησε σήμερα την κατοικία της στη Ρανγκούν, όπου την έχει περιορίσει το στρατιωτικό καθεστώς, για μία προγραμματισμένη συνάντησή της με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, όπως τονίζουν αυτόπτες μάρτυρες.

Κατά την προηγούμενη αποστολή του Γκαμπάρι, τον περασμένο Αύγουστο, η Σούου Κι είχε αρνηθεί να τον συναντήσει, ως μία πράξη υπενθύμισης της έκνομης κατάστασης στη χώρα της, η οποία από το 1962 βρίσκεται υπό στρατιωτικό καθεστώς.

Η 63χρονη, τιμημένη με το Νόμπελ Ειρήνης, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης ανεχώρησε με επίσημη συνοδεία από την κατοικία της, στην οποία εκτίει ποινή περιορισμού από το 2003, περί τις 10.00, τοπική ώρα (05.30, ώρα Ελλάδος).

Εκπρόσωπος του καθεστώτος της Μιάνμαρ τόνισε πως η Σούου Κι, όπως κι άλλες προσωπικότητες του κόμματός της, της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία (LND), θα έχουν διαβουλεύσεις με τον Γκαμπάρι, ο οποίος έφθασε το Σάββατο στη Ρανγκούν για ένα νέο διαμεσολαβητικό γύρο. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί σ’ επίσημο κτήριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή