Νέο κόμμα για τους Σέρβους της Κροατίας

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 11:11
A- A A+

Ενα νέο κόμμα, που εκπροσωπεί τους Σέρβους της Κροατίας, ιδρύθηκε χθες στην πόλη Βούκοβαρ. Πρόκειται για το "Νέο Σερβικό Κόμμα" (NSS), με επικεφαλής τον Σβέτισλαβ Λατζάρεβιτς, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα από τα 100 ιδρυτικά μέλη του νέου αυτού πολιτικού σχήματος.

Ομόφωνα υιοθετήθηκε, επίσης, η σύνθεση της βασικής επιτροπής του κόμματος, που αποτελείται από 21 μέλη, το πρόγραμμα και το καταστατικό του.

Ο πρόεδρος του κόμματος, αμέσως μετά την εκλογή του, ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα δραστηριοποιείται στις περιοχές Βούκοβαρ-Σρίεμ και Όσιεκ-Μπαράνια κι, εφόσον κριθεί αναγκαίο και σε άλλες περιοχές, όπου διαβιεί υψηλό ποσοστό Σέρβων.

Ο ίδιος τόνισε ότι, το NSS είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε βάσει της λαϊκής βούλησης και θα μείνει πάντα στο πλευρό του λαού. Θα εργάζεται για την ενίσχυση της συνεργασίας και της ανεκτικότητας στο πλαίσιο της κοινωνίας.

Ο κ. Λατζάρεβιτς εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα, για την ευημερία των πολιτών και ανακοίνωσε ότι το NSS θα συμμετάσχει ως ανεξάρτητο στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετά πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούν τους Σέρβους στην Κροατία, αλλά μόνο το "Ανεξάρτητο Δημοκρατικό Σερβικό Κόμμα" (SDSS) συμμετέχει στη βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή