Η ΕΟΠΕ αποφασίζει για τον τελικό

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 11:28
UPD:12:10

Την απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού καλείται να λάβει η ΕΟΠΕ κατά τη συμερινή έκτακτη συνεδρίασή της, λόγω των επεισοδίων μεταξύ των φιλάθλων των δύο «αιωνίων» το Σάββατο στην Πάτρα.

A- A A+

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) θα αποφασίσει για την τύχη του τελικού Κυπέλλου στο Βόλεϊ, καθώς χθες απορρίφθηκαν οι ενστάσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, η αγωνόδικος επιτροπή του φάιναλ - 8 του Κυπέλλου Ανδρών 2009, απέρριψε τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι «αιώνιοι» και στις οποίες ζητούσαν να κατακυρωθεί υπέρ τους με 3-0 σετ και 75-0 πόντους ο τελικός που δεν έγινε ποτέ λόγω επεισοδίων http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/02/1623961.htm .

Έτσι, την απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού καλείται να λάβει η ΕΟΠΕ κατά τη συμερινή έκτακτη συνεδρίασή της.

«Η επικρατούσα κατάσταση στις κερκίδες και τα γεγονότα που προηγήθηκαν (επίθεση φιλάθλων του ΟΣΦΠ σε φιλάθλους του ΠΑΟ, ρίψη κροτίδων και αντικειμένων και τις εν γένει έκρυθμης κατάστασης) και αφού συμμετείχε σε διαρκείς συσκέψεις επί μιάμιση ώρα με τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, τους επικεφαλής των ομάδων και τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ και με τη συναίνεση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΠΕ, αποφάσισε να μη διεξαχθεί ο αγώνας, να αναβληθεί και να παραπεμθεί η τύχη του στο ΔΣ της ΕΟΠΕ για σχετική απόφαση, προκειμένου να αποφευχθούν τα περαιτέρω επεισόδια, ακόμα και με κίνδυνο απώλειας ζωών. Οι ενστάσεις τόσο του ΠΑΟ όσο και του ΟΣΦΠ απορρίπτονται», αναφέρεται στην απόφαση της επιτροπής.

Εν τω μεταξύ, το ΤΑΑ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταφέρεται εναντίον της αστυνομίας, της ΕΟΠΕ και του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό της ΕΑ Πατρών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της πειραϊκής ομάδας, «έκπληκτοι παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα στο φάιναλ-8 του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ Ανδρών. Παρακολουθούμε την κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστούν η Αστυνομία της Πάτρας, η ΕΟΠΕ και ο Παναθηναϊκός, η οποία είναι δυστυχώς τραγωδία για το ελληνικό βόλεϊ. Η αστυνομία έδειξε απίστευτη ανεπάρκεια να εξασφαλίσει, ως έχει καθήκον, ομαλές συνθήκες για τη διεξαγωγή των αγώνων της διοργάνωσης».

«Η ΕΟΠΕ και ο πρόεδρος της δεν διαθέτουν την παραμικρή δυνατότητα να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται με ευθύνη τους οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων του αθλήματος», υποστηρίζει ο Ολυμπιακός και προσθέτει: «Ο Παναθηναϊκός εκτιμώντας προφανώς ότι δεν τον συμφέρει αγωνιστικά να διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης, αρνήθηκε να αγωνιστεί τη στιγμή που η αστυνομία εγγυήθηκε τη διεξαγωγή του. Αποκορύφωμα της πρωτοφανούς στάσης του Παναθηναϊκού είναι ότι ενώ αρνήθηκε να αγωνιστεί, ζητάει να του απονεμηθεί το κύπελλο. Ο Ολυμπιακός τους αφήνει για όλα αυτά στην κρίση των φιλάθλων...».

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Αλέξανδρος Έλληνας, σημείωσε ότι «υπήρχε μια άτυπη συμφωνία να μην παραδώσει καμιά ομάδα εισιτήρια σε οργανωμένους. Ο Παναθηναϊκός το τήρησε, ο Ολυμπιακός σύμφωνα με αυτά που είδαμε δεν το τήρησε. Εμείς είπαμε να γίνει και αύριο ο αγώνας, αλλά ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε. Και ο λόγος είναι προφανής. Τα αποτελέσματα το δείχνουν. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και το Σάββατο δείξαμε ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση».

Αντίθετα, το μέλος του ΤΑΑ Ολυμπιακός, Παντελής Ταρνατώρος, υπογράμμισε ότι «η μη διεξαγωγή του τελικού είναι παράνομη διότι ο Ολυμπιακός κατέβηκε κανονικά να παίξει και ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε αδικαιολόγητα. Αναλάβαμε την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού όμως η ομοσπονδία, εντελώς παράνομα είπε να αναβληθεί ο τελικός».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ¶ντερς Κρίστιανσον, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του: «Νιώθω ότι άφησαν τη βία να νικήσει τον αθλητισμό. Δεν είναι αυτός αθλητισμός, ο αθλητισμός σήμερα έχασε. Δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος για να πω τι πρέπει να γίνει. Στην πατρίδα μου όμως φροντίζουμε για την πρόληψη, όχι για την καταστολή. Κάτι τέτοιο βιώνω πρώτη φορά στην καριέρα μου. Αν χρειαζόταν όμως, την επομένη κιόλας μέρα από το υπουργείο Αθλητισμού θα γινόταν άμεσα έρευνα και οι υπεύθυνοι θα πλήρωναν», υπογράμμισε.

Ο ομόλογός του στον Παναθηναϊκό, Αλέκος Λεώνης, επίσης ήταν σαφής στην τοποθέτησή του: «Το παιχνίδι καταστράφηκε από τους ανεγκέφαλους και ταραξίες. Τα ίδια μπορεί να γίνουν και στο παιχνίδι στην Γλυφάδα. Ο υπεύθυνος του παιχνιδιού και τότε θα πρέπει να διακόψει το παιχνίδι. Κάποτε πρέπει να παρθούν σωστές και δραστικές αποφάσεις. Πρέπει να πάρουν οι δυο ομάδες μια απόφαση και να δώσουν το κύπελλο δώρο στους ανεγκέφαλους. Ό,τι συνέβη είναι μία ήττα για όλους? Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα τέλος στη βία. Σε μια εβδομάδα θα πρέπει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να παίξουν στα προημιτελικά του CEV. Τι θα γίνει τότε;», αναρωτήθηκε.

Ο Νίκος Ρουμελιώτης, τέλος, ήταν λακωνικός αλλά περιεκτικότατος: «Θα προτιμούσα να είχα χάσει το Κύπελλο, από το να έχουμε αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις